x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Regele Charles laudă oamenii care „întind mâna prieteniei, mai ales în momente de nevoie"

Regele Charles laudă oamenii care „întind mâna prieteniei, mai ales în momente de nevoie"

de Redacția Jurnalul    |    28 Mar 2024   •   13:45
Regele Charles laudă oamenii care „întind mâna prieteniei, mai ales în momente de nevoie"
Sursa foto: Hepta

Regele Charles al Marii Britanii, care urmează un tratament împotriva cancerului, a lăudat oamenii care "întind mâna prieteniei, mai ales în momente de nevoie". În același timp, monarhul britanic a repetat promisiunea de a servi națiunea, pe care a făcut-o la încoronarea sa, anul trecut.

Charles a făcut aceste remarci într-un mesaj înregistrat care va fi difuzat la slujba de joi de la Catedrala din Worcester, la care regele, în vârstă de 75 de ani, nu va fi prezent din cauza bolii sale, relatează Reuters.

"În această țară, suntem binecuvântați de toate serviciile care există pentru bunăstarea noastră", spune el în mesajul care a fost înregistrat împreună cu o lectură biblică la începutul acestei luni. "Avem nevoie și beneficiem foarte mult de cei care ne întind mâna prieteniei, mai ales în momente de nevoie", se mai arată în mesajul regelui.

Înregistrarea a fost făcută înainte ca nora sa, Kate, prințesa de Wales și soția fiului său cel mare, prințul William, să transmită un mesaj video în care a dezvăluit că face chimioterapie preventivă după ce i s-a descoperit un cancer în urma unei operații abdominale în ianuarie.

În timp ce Charles va lipsi de la slujba de la Catedrala din Worcester, de joi, el se va alătura celorlalți membri ai familiei la o slujbă restrânsă în duminica de Paști, la Castelul Windsor, prima sa apariție publică la un eveniment regal de când s-a aflat în februarie că suferă de o formă de cancer.

 

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: Rege Charles mesaj